Pages

Thursday, December 16, 2010

YES!!! (*_______________________^)


MOHD HAFIZZAL BIN IDRUS


YES!!
Saye Suke Awak!!


Wednesday, December 15, 2010

~ALhamdulillah Semua kearah Yang Same~

Tibe2 aku rase terkejut..
idan dah bertunang..hepinyeee..
bagus laa..satu langkah yang baek..
then malam tu jugak dapat msg dari krol..
he text me this "i will get married soon"
alhamdulillah..
akhirnyeee..
dalam mase yang hampir same..semua org rancang nak dirikan masjid bhgia..
aku???
harapnye juge kearah itu..
petang tadi pegi rumah orang tua abang..
huhuu..
xdirancang dan xperlukan persediaan yang banyak pon..
tbe2 turn up idea tu..
thankz sayang..coz bawak bby jumpe your parents..
xsangke kisah saye dah sampai pengetahuan mak n abah awak..
terime kasih sebab serius dengan hubungan kite..
ntah..
komen dari sane kate abang..
mak and abahnye selesa dengan saye..
so sekarang kite kene lebih serius merancang utk bersame..
Ya Allah..
Aku Mohon ketika ini..
terangkat doaku ke langit..
Semoga diperkenankanlah olehmu
Semoga perhubungan kami dalam redhamu..
kau permudahkan urusan kami..
kau satukanlah hati-hati kami..
Kau teguhkanlah jodoh kami..
Ya ALLAH,aku takot bercinta lagi..
aku takot sesat lagi..
kau luruskanlah jalanku menuju kebahagiaan..
Amin~~

Monday, December 13, 2010

Entry Ke 102~ Saye Takot!!

xperasan pon..ni dah entry ke 102 sye..
dalam kelembapan utk mengupdate blog tercapai jugak entry saye lebih dari 100 yea..
nway ni bukan ape yang sye nak ceritakan..
yang saye nak cite ialah..
SAYE TAKOT!!..
xtaw kenape dengan perasaan saye kali ni..
saye cenderung kepada ketakutan yang melampau..
saye takot dengan hubungn cinte yang sye sedang jalinkan ni..
saye takot saye putus cinte..
saye takot die bosan dengan saye..
saye takot hilang detik bahagia..
saye takot perasaan kami hanya seketika..
saye takot utk becinte..
saye takot..
saye takot..saye sangat takot..
saye ni di belenggu fobia ke??
kisah2 cinte yang tak kesampaian saye sebelum ni menyebabkan
saye hilang keyakinan nak bercinte
abang..
bole x kalo abang terus pinang saye..
kite bercinte lepas kawen jea..
saye takot cinta saye xkesampaian..
bole x mcm tu??
abg.. jom kawen...
betol ke kite akan kawen dalam tempoh setahun ni??
rrrr... xnak pikir laa..
saye sangat takot..

Sunday, December 12, 2010

Terima Kasih Awak!!


Selepas entry lepas..
saye dapat merasai kebahagiaan..kegembiraan.. dan keseronokkan apabila perasaan saya
berjaya disentuh oleh seorang lelaki..
Seorang lelaki yang pada s
aya..
berkarektor menarik..
berjaya membuat 1 resort suke pdnye..
ada rupe..(kacak la kot)
sangat pemalu..
dan die seorang yang beriman..
saye mengharapkan die akan berjaye menc
orak saye utk menjadi seorang
wanita yang baek..
penyabar..
penyayang..
dan semoga iman saye ditambahkan dan akidah saye diluruskan..
harapan semoga saye mampu
berdiri setandingnye..
semoga keimanan akan bertambah dlm hati saya..
thank abang..
kerana
antara ramai2..saya yang dipilih..
terima kasih kerana saye bertuah mendapat abang sebagai kekasih saye..
thanx abang..
semoga kebahagiaan yang kita lalui in
i akan terus berkekalan..
andai ia mimpi..saya mohon pada ALLAH supaya kita tidak dibangkitkan dari lena..
tapi saye juga seperti abang..
semoga kenyataan ini akan berkekalan..
i love u abang..

Saturday, December 11, 2010

Saye suke awak!!

Abang..
Saye suke awak..
Suke sangat sejak 1st time saye nampak awak..
hehehhee..
walaupon saye nampak macam xmalu..
tapi saye malu..
saye segan nak cakap ayat ni kat awak..
"saye suke awak"
tapi xpe..
ALLAH masih bagi saye kesempatan..
walaupon saye xcakap ape2..
akhirnye perasaan yang saye rase..
awak pon rase..
abang..
mesej pesanan yang awak bagi berjaye buat saye xtido malam..
sebab awak jugak la..
saye bangun awal pagi ni..
di saat2 akhir saye kat sini..
saye rase sangat hepi..
thankz abang...

abang..
kalo hubungan kite xmenjadi pon..
abang dah buat saye rase puas hati..
abang..
saye pernah cakap saye nak mengorat abang..
tapi saye perempuan..
saye segan..
abang..
saye pon harap hubungan terjalin sekarang akan makin erat dan berkekalan..
saye suke abang!!
suke sangat!!

Tuesday, November 23, 2010

PROMOTION HEBAT!!! HARGA RUNTUH!!

HAAAA... BUNTANG MATE KAN...
HAAA NI LA PROMOTION YANG HEBAT SANGAT TU..
KALO NAK DAPAT PRICE NI..

DATANG RAMAI2 KE BOOTH PNB ILHAM RESORT..
BERTEMPAT DI MAHA INTERNATIONAL 2010
DI MALAYSIA AGRO EXPOSITION PARK SERDANG (MAEPS)
DI HALL B 082...

JUMPE ANDA DISANEEE.. MULAI 26 NOV - 5 DEC 2010

Saturday, November 6, 2010

Dapat Kate2 manis!!!

hye...saje nak jenguk blog kejap..
so i drop one entry la utk mengisi masa lapang korang..
so bace taw..
ni kate2 puitis yang diterjemahkan dari isi hati cik yam kepada kawan2nye..
kawannye termasuk i ok...
sweet sangat bile ade orang buat puisi ke..sajak ke..
untuk kite.. kan..kan...
u olz penah dapat ke???i dah dapat.. heheheee...

ni la ayat2 syahdu yang cik yam ciptakan untuk kami..
enjoy...

Sahabatku..

Tahun baru bersilih ganti

peredaran masa tidak kusedari

Biarpun masa pantas berlalu namun..

Namamu sentiasa tersemat di hati

andai bisa kuulangi kembali segala memori

yang menjadi bukti persahabatan nan abadi

Sahabatku..

Telatah mesramu tetap kuingati

tawa manjamu sentiasa kudengari

penganti dirimu tak mungkin akan ku temui

walaupun seluruh benua aku jelajahi

Sahabatku..

Ku puitiskn puisi ini sebagai penganti diri

moga keikhlasan akan terbukti

doa dan harapan dari hati yang suci

persahabatan yang kita jalinkan

akan berkekalan abadi..

Percayalah..namamu akan sentiasa terpahat dihati


gembira rasa yer


ni laaa cik yam...a.k.a mamai

Tuesday, October 26, 2010

------->>> KONVO

Actually..saye dah konvo few week ago..
tapi xterupdate pown kat blog ni..
so kawan2 njoy yea..
ni pic pra konvo, my fren's konvo n my konvo...
ok..
bubyeee..

My Graduation day 11.10.2010


Monday, October 25, 2010

~Dulu & Kini~

Dulu..
Masa saye zaman kanak..

Mak Bawak saye pegi BSN.. staf kat citu pakai baju biru berkebaye pendek..
sebijik macam pramugari( pade tafsiran syae laa kan)..
so dalam hati saye..
nanti saye keje..saye nak pakai camtu gak laa...cantik...nampak macam pramugari..

Kini
Saye dah pown keje..

ape yang saye penah ckp dulu dah jadi kenyataan..
saye pakai baju lebih kurang same cam staff BSN dulu..
tapi staff BSN skang dah tukar uniform baru..tapi saye xrase saye cam pramugari pown..
tapi yang penting saye pakai uniform..so xde la pening nak carik bbaju ape nak pakai pegi koje nanti..setiap ari same je corak.. :D

Dulu
Saye nak keje dalam ofis yang beraircond and ade meja sdr..keje depan komputer..

Kini
Saye dah dapat..
ade ofis sedri.. meja sdr..
tp rase xsyok plak ble dduk dalam bilik sorg2...
and penat dah mate saye ni asek pandang PC..biase la kje dgn komputer jea..

Dulu
Saye nak ade businesscard ..
nampak bergaye ...

Kini
Saye dah dapat pown..
business card saye lawa ok..
rase sayang nak bagi orang..
:D

Dulu
saye kurus..tinggi..

Kini
Saye makin debab n chubby sangat..
tapi saye tetap suke..
nampak kiut..(kate org y nakjage ati saye)

Ape-ape pon..
Saya rase bersyukur..
sebab Allah dah permudahkan segala urusan saye..
and ape yang saye hajati dah pon saye dapat kini..
semoga.. Allah x lupe untuk merahmati saye dan melindungi saye..
Siapelah saye kalo hidup tanpa Redha Allah..
harap satu hari nanti...
saye mampu jadi muslimah terpilih..( itu hajat saye kini)..
harapnye termakbul..

Dulu & Kini... Saye akan pamerkan senyuman bahagia saye untuk kamu juga rase bahagia..
OK????


Thursday, September 16, 2010

Sediakan dulu ape yang patot..

bile sebut pasal kawen...
macam2 cerite, berite yang akan kite dengar..
tapi bagi saye xsalah kawen muda..
walaupon harte xbape nak cukup..
tapi perlu laa sediakan ape yang patot dulu..
memang la wang bukan segalanye..
tapi di zaman ini..
segalanya perlukan wang..
so at least sediakan la ape yang perlu
supaye xde la keluarga porak peranda akibat kekangan wang..
kalo dulu cinta..
tapi kini bile duet utk hidup pon xde..
cinte entah kemane..
bole ke isi perut anak2 dengan cinte???

so sebelum kawen..
pikir2kan dulu..
carik ape yang patot..
buat majlis berpada2..
semua ikot kemampuaan..
jangan anak dah 5..hutang kawen xabis2 lagi..
harte carik dari sekarang..

nota kuku kaki: mak..kalo adek kawen lambat..mak jangan risau2 yea..
kalo dah jodoh xkemane..
lambat dan cepat jea..


Patot ke??kamu rase??


kamu rase ape erk??
kamu dah lame keje..
and bole kate luas pengalaman dari "orang baru" ni..
tapi
"orang baru" ni seorg lepasan U..
baru masuk keje..
xpenah ade pengalaman bekerja..
tapi die lebih berpangkat dari kamu dan lebih muda dari kamu..
kamu rase..
kamu perlu ke ikut arahan die??
sedangkan die muda n xde pengalaman sangat..
but
die adalah orang atasan kamu..
kamu rase ape??

yang saye rase pulak..
bagi pihak "orang baru"
walaupon saye xde pengalaman..
walaupon saye muda..
walaupon saye orang baru..
walaupon saye berpangkat
( saye masih belum menggunakan sepenuhnye kuasa & pangkat saye)
setiap arahan yang saye keluarkan..
haruslah diikut selagi tidak bercanggah dgn polisi

so salahkah saye menjadi orang baru yang berpangkat??
kamu rase??

:. nota kuku kaki: bukan senang nak jadi BOSS..engat tu..

Tuesday, September 7, 2010

kamu..sori yea..xsengaje..

kamu...
iye kamu..
betol laa...kamu2 semua..
kawan2 blogger saye..
entry ni khas untuk semua..
sori taw..
sebab dah lame saye tak update..
saye busy lor...

so memandangkan nak raye ni..
saye wish..
Selamat Hari Raye Aidilfitri Semua...
Maaf Zahir Batin..

kalo termengumpat, terkate, tercela, terkasar n macam2 TER lagi la...
Saye Mintak Ampon Yee..
Saye xsengaje tu

Friday, August 27, 2010

PNB ILHAM RESORT

Humm... arini dah genab 5 hari aku keje.. bos dah 3 ari cuti.. so dak2 ofis pon bersuke rie laa... aku pon sonok gak ni.. actually aku nak promote kat member2 blogger ni.. sape2 yang ofisnye or familynye or kengkawan korang yang nak wat event ke..outing ke..seminar ke.. dialu2kan datang kat resort yang aku keje ni.. meh la datang.. PNB Ilham Resort.. betul2 tepi pantai area tanjung biru.. kawasan Port Dickson.. meh..meh.. harge bole dibincangkan.. apartment sangat beso and cantik... mesti puas hati laa.. aku cakap bukan sebab aku keje kat sini.. tapi tu la kenyataannye.. bez taw...


ok..ni pemandangan dari arah swimming pool..




Saturday, August 21, 2010

Huarggg..semangat datang laa..

heheheee...tadi aku membutakan diri sampai pkol 1 petang
tu laa..tym org lain tido..
kamu lak jadi burung hantu..
bangun pon sebab dapat call dari ILHAM..
hoyee..
panggilan tu sebab nak bgtaw yang..
aku kene start keje hari isnin ni
.
so terpakse la balik kajang arini gak..
nak siap2 amik barang and kereta..
esok datang PD ni balik
isnin bole mula keje dengan semangatnyee..


saye balik dulu yea..
arini bole bebuka ngan mak tersayang..

mak hepi bile aku dapat keje..
bapak xbrape nak hepi sebab die risau aku stay kat PD ni..
lagi2 bile aku keje hotel..bapak sangat konsevatif..
kakak2 aku: mesti la dorng hepi sebab aku dah bole kumpul duit sdr..

Thursday, August 19, 2010

Siapa KAU..ini AKU

10 perkara yang sinonim ngan aku..
ni aku kenalpasti dari kawan2 aku..
sebab dari kecik sampai besor gajoh ni..
aku take note ape yang dorang kerap cakap aku ni cmne..


  • TAHI LALAT:muke aku ni memang banyak gak la lalat membuang najisnyee..so ramai tegur tahi lalat yang kat dagu aku..sbb plg obvious kot..
  • SOYA: setiap hari aku mesti minum soya..tak kire mase dan ketika..
  • CONFIDENT: kate mereka..aku sangat confident..so bile aku mule rase nervous or xconfident..mereka akan bg kate2 smgt cmni" bukan ko ni seorang y sgt confident ke..take it easy la"
  • CANTIK: ayat yang slalu aku gune kalo orang kate aku gemok or mule nak keji aku.." ade aku kisah yang penting aku rase aku cantik dah la"
  • KAYA: ayat biase aku gune" tunggu aku kaya baru aku kawen"
  • KAWEN: suke bila dengar ayat tu..rase nak kawen tapi bile ade y tanye bile..automatik ayat kat atas ni y kuar
  • LELAKI KAYA@TUA: aku suke ckp aku nak kawen ngan org kaye xkisah la die tua pon..
  • GARANG: tanye la mane2 anak buah aku..aku kategori mak sedare yang agak zalim..hahhaaa garang sikit jea...
  • MAKE UP: yang ni xbole ipisahkan gak la..sebab kalo xde make up aku rase aku cam selekeh..xde la perlu make up tebal2..juz krim+bedak +celak+blusher skit n lipstik pon dah cukup..(y ni y wjib ade kat muke aku)
  • NO HANDBAG: sangat menyampah dengan handbag yang kene bawak kehulu kehilir ni..juz awak purse kepit celah ketiak n jalan

:> nota kuku kaki:- ketahuilah teman2ku..aku ni bukan la rase diri aku ni cantik sangat pon, tu ayat utk naikkan confident aku jea..sebab confident level aku xde la tggi sangat so perlukan pencetus..
n pasal kaye..aku xpenah memilih..kalo dah jodoh ngan orag xkaye..aku akan kawen gak..faktanye..exbf aku sebelum2 ni pon bukan kaya pon..dorang biase2 jea..(maknenye aku xmemilih la kan)

Wednesday, August 18, 2010

keje..keje..dapat keje..

ALHAMDULILLAH..
akhirnye aku dpat gak keje..
kat
ILHAM RESORT yang aku cite aritu...
tadi dapat call..
dorg swuh amik surat utk wat check up..
esok bole pegi wat..
actually..
keje start 1 september..
lame lagi kan
balik kajang dulu la..
amik baju..
prepare evrythg..
yeyeee..
sonoknye nak keje..
tapi takot..
tanggungjawab besor...



ni pemandangan resort tu dari arah laut..cantikkan..

Tuesday, August 17, 2010

CONTEST MIMIK MUKA PALING HODOH!

contest ni my besties yang wat.. kenal since matrik
tembume namenye.. jom join.. menarik ni..

syarat-syarat contest :

nak jadi follower i? tak wajib. up to u.# MEMANG DAH JD FOLLOWER #

mesti ada blog sendiri okey. senang i nak terjah!# OFCOZ ADE#

mestilah kena buat entry pasal contest ni kan.# DONE!!#

letak banner contest ni kat entry and sidebar yang link kan terus ke blog i.

wajiblah ada pic korang kan. satu je okey!
pic bebas. tak kesah nak pic sorang, bedua, couple, dengan kengkawan.
kesimpulannya bebaslah! hehehe

link kan url entry korang kat comment i ni okey!

tag 2 rakan korang yang rasanya sengal-sengal ubi macam korang gaks!
#NINA#
#MAZNI#

hadiah:
shhhhh~rahsia! hehehe.
#APE AGAK2NYE#

tarikh tutup:
27 September 2010





Monday, August 16, 2010

Peraduan: Copy & Paste Raya



Memory: 1GB

Accessories: Earphone, CD, Manual,

USB Cable & Battery Charger

Bagi yang nak menang MP4, Copy & Paste ayat di bawah:

Raya tahun ni saya nak layan lagu Selamat Hari Raya, BalikKampung, Dendang Perantau dan lain-lain dengan MP4 yang dihadiahkan oleh MediaHehe..

Kalau terasa nak MP4 ni gak, boleh usha www.gambarhehe.com



Bagi yang nak menang Kamera Digital, Copy & Paste ayat di bawah:

Raya tahun ni saya nak tangkap gambar kuih semperit, lemang Pak Ali, ketupatrendang dan semualah dengan Kamera Digital yang dihadiahkan oleh MediaHehe..

Kalau terasa nak Kamera Digital ni gak, boleh usha www.gambarhehe.com

AKU DAN POLCA DOT SHAWL

memandangkan aku telah ditag..
so aku berusaha la memenuhi pemintaannye
faten..
ok.. ni pasal aku, dia dan polca dot shawl contest..
actually aku xsure aku ade shawl polca dot ke x..
tbe2 terengat..
zaman anak adam dulu ade skali aku beli..

nasib ade amik gambar dulu tu..
ok..
ni syarat2 kalo korg nak join co
ntest ni..
klik la sini


dan ni la pic aku tym zaman anak adam dulu..
dah lame dah pic ni..
nampak x polka dot wane merah tu??nampakkan!!
besaunye muke aku..terpakse crop sebab background sgt hampeh...

kenape aku suke pkai shawl??
sebab aku suke pakai la..hahhaha =))

tag 3 org
bume
kak long
nina

Sunday, August 15, 2010

Takot la plak!!

last week.. aku pegi umah kakak aku kat area Teluk Kemang,PD..
dengan hasrat..mau mencari koje kat mane2 hotel yang ade..
so pegi la ngan selambanye menerjah hotel kan..
tanye keje kosong..
3rd hotel aku pegi..
namenye Ilham Resort..Bawah PNB Company..
aku isi form..kebetulan jumpe ketua bahagian security..
so borak2 ngan die..
and dia bawak aku jumpe ngan manager resort tu..
rezeki2..terus la walk in inteview..
jawatan yang ditawarkan agak tinggi dlam hotel tu..
sales executive..kalo kat tempat lain sales exec cam biase je kan..
tapi kat hotel tu..
tu adalah jawatan untuk 2nd person dalam hotel tu..
mencabarkan..
bagi orang xde pengalaman keje cam aku ni..
tibe2 rase xlayak..
tapi kalo aku xmula..camne nak taw aku layak or x kan..
so smalam dapat call for 2nd interview..
jumpe residential manager..
semalam dapat call..malam tu jugak aku gerak
dari kajang ke PD..
sebab..
aku betol2 nak jawatan tu..
aku nak keje dalam hotel industri..
aku nak keje tepi laut..
sonokkan..

hope rezeki aku kat sini..
ade kate2 harapan dari manager hotel tu..
katenye: " 80%, awak dah dapat position tu.. tinggal nak confirmkan salary jea"

Ya ALLAH, permudahkan jalan rezeki untuk hambamu ini..
tapi takotnye kalo xdaat jalankan tugas dengan baek..
hope semuanye dipermudahkanlah

Bole Pinjam Gigi Nenek laa :))

humm.. ni kisah anak buah aku..
umor: 5 tahun maa..

nama: Seri hairunnisa..( klasik kan)..
tapi kitrg panggil adek ecah @minah jea..


ok.. budak kecik ni..
kategori banyak mulot..
ade je die nak jawab kalo kite cakap pape..

bole kate die ni memang te
rlebih pandai laa..
ade gelaran lagi.. "mek nasik tambah"

sebab suke menambah ape kite cakap..

Ecah ni bole kategori budak yang lawa laa..

kulit puteh(maknye ore klate so byngkan kulit mek klate y merah tu)

rambut warne brown..
sangat cantik ( aku jeles!!)

mate putih die wane puteh kebiruan.. (lawakan)

n anak mate die wane lebih kurang hazel gitu..
tapi minah ni xde gigi..
tu je la kurangnyee..

so kitrg slalu ckap.. " kalo amik gambar adek kene senyum tutup mulot taw"
die pon iyekan jea..sbb dia mmg suke amik gambar..

ok ni kisahnye:

jiran sebelah umah: Adek ecah mane pegi gigi adek..sume dah hilang.. xlawa la nanti..

minah@ adek ecah: xpee.. nanti adek bole pinjam kat nenek..

kitorang yang dengar jawapan die..
gelak terbahak2...
minah ni memang ngek..pandai aje..

nak taw nape die jawab camtu


ok berbalik kepada beberapa minggu sebelumnya:

kitorang satu family pegi umah kakak aku kat PD(umah ecah tggal)..
1 fami
ly included mak n bapak aku laa..
mak aku baru wat gigi palsu..

tapi sebabkan xbiase pakai gigi baru tu..

so rase sakit laa..
then mak aku juz bawak n simpan dalam handbag jea
minah ni rajin menyelongkar handbag neneknyee..
so jumpe la gigi palsu tu..
tu yang die cakap " bole pinjam kat nenek"

sebab nenek ade simpan gigi dalam handbag..

hahhahaahaaaa...comey kan..kreatif sungguh..
ecah ni adek along..
anak buah aku yang rendam lens aku ngan ink high lighter tu..


ni la minah tu..mek nasik tambah.. :D

malam2 suke sangat xberbaju



Saturday, July 31, 2010

Orang Asli Zaman Skang..

Actually aku one of enumerator utk Uni Research U aku..
UPM laaa..
for fak ekologi manusia bkn fak aku..
kitorang(team research) banyak masuk ke kampung2 orang asli..
hampir seluruh negeri di semenanjung Malaysia..
sangat bez..

and for info..

dorang ni(org asli) taw cakap bahasa melayu n pham bahasa melayu..
korang jangan la engat dorang kuno sangat..
mereka sangat moden ok..
MODEN!!..
jalan ke kampung dorang y kategori pedalaman pon..
memang la kene masuk hampir 20 km ke dalam hutan..
bayangkan jalan 1 lorong..
sebelah kanan gaung n kiri berbukit n dalam hutan...
tapi yang penting jalan tar ok..
mane ade jalan tanah merah dah..

sikit2 tu ade laa..
yang penting...
umah dorg ade ASTRO..
majoriti orang asli punye rumah mesti ade tudung periuk atas umah dorang(ASTRO)
wahhh..sangat hebat kan...
umah aku...
baru terkial2 nak pasang...=( <----saye org mesken..sob..sob.. kereta??? humm..Vitara pon ade.. motor jaguar pon ade... hebat kan...aku nak beli kapcai pon xmampu... naek bus je la gamaknyee...
Ni story yang diperturunkan oleh Senior Abg Amir (Research Asst)
owh sebelum
tu..
heheheee..
orang asli ni ade yang beragama islam n animism..
tapi ntah mane silapnye..
ajaran islam slalunye xsmpai sangat kat dorang..
so stakat islam pade agama je laa..
tapi taw ape satu pon pasal islam..
boleh kate setiap rumah ade 3,4 ekor anjing..
tapi anjing ni x menyalak or menggigit taw...dia wat nehen jea...

ok aku mula cite story ni..
seperti biase kitrg masuk kampung org asli.. a
nd bermula la membuat soal selidik kat penduduk kampung..
enu1(enumerator) pergi la rumah tok batin@ketua kampung..
untuk wat soal selidik laa...
dah abis tu dorang berborak..

enu1: tok, tok agama ape?
tok batin: tok agama islam..

enu1: tok ade minum(alkohol) x?
tok batin: xde... enu1: smalam ade pest
a kan..ade minum(alkohol) x?
(saje nak jerat..kne tanye banyak kali)
tok: owh semalam, ade laa..
tok minum(alkohol la tu)

enu1: tok, tok islam kan abis tu tok minum n siap bela anjing ni sume camne?
tok: ishh, kamu ni cakap la slow sikit.. jangan la bagitaw anjing tu yang tok dah masuk islam..

hahahhaaaa...dengan muke xbersalah ayat itu dikeluarkan... agak hampeh disitu...

kat bawah ni sebahagian gambar mase kami wat kajian ni..banyak je gambar jalan2 pas dah settle kaji selidik tu

penat beb,tapi bez!!


ni la..antara jejaka2 orang asli..terengganu kalo xsilap
ni jalan2 kat muzium tganu pas wat keje ok!!

ni salah satu dewan kat kg org asli..cantik kann..


haaa..yang ni BUKAN orang asli..
ni mamat yang aku jumpe tym ktrg melawat muzium n ade
pertandngn melukis kat muzium tganu tu...
AKU SANGAT MINAT LELAKI YANG LUKIS IKAN TU..
lukisan yang hebat kan..n mamat tu hensem..
sape kenal die??aku suke diaa..<--- pengakuan...xbole blaa =)


gambar2 adalah hasil tangkapan dari fb Sha (team enumerator)

:. nota kuku kaki:. sape nak tolong aku..
plez miskol no ni 017 3497545.
pemilik no ni bukan Orang Asli..
tapi..
ORANG XRETI BAHASA..
so sape2 rajin..tolong miskol dia 5 kali pon cukup laaa..
dia dah desperate nak bercinta...

Thursday, July 29, 2010

Contest lucky draw by Shasha

Jommm Join!!!

Ok.. sesape yang nak menang Rm 50.. bole la cube nasib join contest ni..
disebabkan saye dialam kepapaan(menganggur)..
50 hinggit amatlah bernilai...
nak taw lebih lanjut boleh
klik blog
Shasha ni..

Bawah ni Banner Contest:


ni entry pasal contest:


tag 2 kawan
Dear Nina
Unni Mazni


tarikh tutup 31 JULAI 2010 taw..
so meh cepat!!!


nota kuku kaki:
pic entry pasal contest ade typo..
geramnyeee...
sori shasha

Tuesday, July 27, 2010

Bangge ade Anak Buah Genius!!

Haaa...
dah bace tajuk entry kan..
aku bangge SANGAT dapat anak buah GENIUS..
sampai rase nak gigit2..kunyah lumat-lumat..
kenapa aku cakap camtu erk??
haa..bace kisah ni lebih lanjut...
semalam time aku pegi kedai..kan dah cite dalam entri smalam..
kalo xbace meh bace...
sebelum pegi kedai tu aku pesan kat anak buah aku..

aku: Along, ucu nak pegi kedai..Along wat keje sekolah yang mane tahu dulu.. xtaw kang ucu balik..ucu ajar..

memandangkan aku memang tiap2 malam jadi cikgu percume dia..
so dia wat keje skolah dlm bilik aku laa..
then pegi laa aku ke kedai..
dan balik dengan 2 KotakBesor Soya Season
sepotong kek pandan
King's
serta makanan kucing..

dah letak barang2 sume..aku masuk bilik..
bukak tudung sume..

TIBA-TIBA..
aku nampak sesuatu yang aneh
tutup bekas contact lense aku telah diconteng dengan dakwat berwarne biru..
aku sangat alert ngan barang aku..
sebab tu xde orang brani sentuh..
sebab aku mesti perasan..

start la aku jadi singa..
aku: sape conteng bekas lens ucu ni?? (sambil memandang anak buah aku) n die plak tundukkan muke.. Along: bukan along..(jawab takot2)

kalo dia tunduk tu memang dia laa...
n terdetik aku nak bukak bekas tu...
korang taw ape jadi..
rupe-rupenye..
bukan stakat bekas tu je diconteng..
die dah warnekan air lens aku tu ngan dakwat pen biru tu..
agak2 korang la kan..
aku nak wat ape ngan anak buah aku yang terlebih GENIUS nih??
aku pown tanpe banyak bunyi..
telah melempang dia laju2...
1st time aku lempang die dengan perasaan yang sangat MARAH..
PUAS HATI aku..
tu namenye GENIUS xbertempat..
ade ke lens yang aku baru pakai seminggu ko nak wat experiment..
pastu aku try la basuh lens tu sampai bersih..
abis setengah botol multi-purpose solution aku gune...

aku meneruskan siasatan
ink ape yang die gune..
rupenye ni haa y dia gune..
hampeh punye anak buah..

ni la lens aku yang menjadi mangse keKREATIFan anak buah aku..

Ni laa anak buah aku yang genius tu..


nota kuku kaki:- skang aku tak taw..
mane lens kiri mane kanan..
dah la power lelaen..
aku rase nak hempuk je anak buah aku tu lagi...

Monday, July 26, 2010

Lelaki Hari ini

Tadi, lepas magrib..
aku siap2 nak pegi kedai
sebab
dah 2hari aku x minum soya...
stok soya dah abis dalam peti ais ..
kebetulan plak makanan kucing tinggal sikit..

nway point yang aku nak citenyee..
time kat kedai ni..
ade 2 makhluk tuhan ni..
LELAKI..
dari awal aku sampai..
kunci moto..
bukak helmet..
n masuk kedai..
sibuk laa depa duk memandang..
sampai la aku nak balik..(dah abis membeli barang)
masih jugak sibuk nak pandang..
aku apa lagi..

Zaie: apsal abg pandang2?? saye ni cantik sangat ke sampai tenung xberkelip??
nak kene seligi ke???
tanpa berlengah aku menyeligi mereka
tibe2 mamat tu bersuara
Mamat tu: awak, muka awak cam fazura la(alaa artis tu)
Zaie: ooo..maknenye saye cantik laaa???dia(fazura) kakak saya..sambil bangun n mengesat2 muke y gorgeous ini..

hahhahaaa...tolong jgn percaye dialog diatas..
itu hanya imaginasi aku..
yang sebenarnye..
bile mamat2 tu masih merenung aku yang sangat Langsing+anggun ni..
(maaf..itu tipu jugak,sbb sye dlm ktgori o.weight)
aku pandang mereka balik dgn muke yang tidak beriaksi..
and blah laa..

pastu masih memikirkan ape yang orang pandang kat aku???
siap tenung lagi..

Andaian aku:-

1) Saye terlalu gorgeous kerana memakai dress merah ke kedai runcit(actually juz pakai jeans n tshirt je)
2) Muka saye cam Fazura(tapi muke Fazura ni juz nampak time saye kurus dulu n ketika sye baru bangun tido tanpa ade tudung dikepala)
3) Seluar saye koyak(dah check tym balik td xkoyak pon)
4) muke saye comot..ade arang kot(tapi td saye tengok muke saye ok jea..kiut lagi)
5) Gigi saye cam Halimah ke? rasenye masih berkeadaan baik..

Ahhh!!
Lantak korang laa..
Nak tenung aku..tenung laa..
xluak pon..
asalkan korng tak mengganggu ketenangan n kedamaian hidup aku sudah..



Macam mane erk??

Ntah kenape rase cam susah sangat nak tukar background blog ni arini..
ni pon still ade prob..
dah malas nak pikir..
so, biorkan ajo..
humm... try nak wat adv nuffnang tu..
pon xtaw..
biarkan la jugak..
penat dah godek2 bende ni..

so harus rajin menggodek ni...
baru la bole taw..
humm..
nanti la..
xde mood dah nak godek..
jom makan..
dah petang ni..
xmakan2 lagi..
lapornyee...

Sunday, July 25, 2010

Kahwen Jom..

Arini dari pagi mak aku sibuk swuh aku call n msg my bro(Muja)
the only bro aku yang still xkawen lagi..
sebab ape kne call??
sebab dari semalam dia kuar tapi xbalik2..
so mak aku pon risau laa kan...
skang ni bukan kire lelaki or pompuan..
macam2 kes...
then aku call la jugak kan..malas nk pening2 wat andaian..
and abang aku kat Damansara..
xtaw wat ape..
so bila mak tanye

mak: " Dia kat Damansara wat ape??"

aku: ntah mane adek taw..dia pegi kenduri la kot..
biasa la skang kan umur lelaki baye dia n umur pompuan baye adek sume sibuk kawen..

haaa...btol ape..skang sume sibuk dengar..sane sini nak kawen..

TIBA2

mak: haa...adek bila pulak nak kawen??

mau tersedak aku bila mak tanye cam gitu..nasib otak cepat berfungsi..

Aku: uhh xnak la kawen..bukan mak xbagi kawen lagi ke?

mak: ehh bila plak mak xbagi kawen..kamu kawen lagi senang mak nanti..

wahahhahaaa..

aku: humm xnak laa..nanti dah kaye baru kawen(kne coverline cemerlang) alasan aku je ni...

mak: humm..ade duet kawen laa..xyah tunggu kaye..cmne nak kaye ade duit je kamu wat blanje..
btol..btol..aku memang xsimpan duet lagi..
tunggu nanti laa..keje pon xdapat lagi ni...

10 ALASAN AKU XNAK KAWEN

1* Aku xde calon lagi nak jadikan suami
2* Aku baru jea putus cinta
3* Aku dah kurang percaye kat golongan lelaki
4* Hidup aku lebih aman dan bahagia skang tanpa adenye boyfriend
5* Aku xde duet simpanan lagi nak wat kenduri yang aku idam2kan
6* Aku tunggu lelaki kaya yang datang pinang aku..huhuuu.. malas nak carik duet susah2
7* Persediaan diri??aku rase aku mampu jea nak jadi wife skang tapi aku xsure lelaki tu mampu ke trime aku as wife y xperfect..
8*Aku perlukan lelaki untuk jadi suami bukan untuk jadi boyfriend bersukeria



haaaa tu je laa...kenape aku letak 8 jea bukan 10..
sebab
ni blog aku..so suke ati aku laa..

:. nota kuku besi : mak..kalo ade orang kaye yang pinang adik..mak terus terima je taw..hahahhhaahaaa...adek nak kawen!!!


Saturday, July 24, 2010

Baby Baru

Murah rezeki Tok Mat(bapak aku)..
sebab
dia dapat cucu baru...
ni cucu yang ke-17
cucu pertama kluar untuk tahun ni..
nape aku cakap camtu??
sebab
ade 2 orang lagi yang dijangka kluar tahun ni..
kakak aku@ayiee maybe bersalin dalam seminggu dua lagi..
n akak ipau aku..
dalam penghujung tahun ni..
waa...sangat ramai pendatang baru...

selamat menghadapi dunia baby..
kiut baby..
Kasih Umairah...
klasik kan namenyee...
:D

:. nota kuku kaki bangku: bila nak dapat keje ni??
anak buah makin bertambah..raya dah dekat..
malu la aku kalo xdpt bg duet raye kat dorang...

Friday, July 23, 2010

Dafrtar masuk UPM balik...

hahhahhaaa...
Tajuk entry macam la aku sambung master kan..
tapi sebenarnyee..
tadi aku g daftar untuk exbf aku(khairul nizam)..
temankan dia daftar as new student bachelor kat UPM...
actually aku yang mohonkan upu dia and settlekan everything untuk dia...
dia juz perlu mengeluarkan effort just utk hari ni je..
membawa diri ke UPM and daftar as new student...
act keputusan rayuan baru je kuar..rabu lepas..
bila aku dapat taw y permohonan diterima..
aku yang terlebih excited..
ni la 1st tym aku terase nikmat masuk U..
sebab time aku apply dulu utk diri sdr aku xperlu mengeluarkan usaha yang banyak..
apply je and tunggu jawapan..
taw2 dapat...(xniat nk bangga pon ye..jujurnye mmg xrase pape)
but dis tym aku pegi beli pin no..
pegi hantar semua dokumen(ntah ape2 dokumen bagai la) by hand kt setiap U yang aku mohon..
nasib around selangor jea..
UITM,UPM and UKM...
then bile taw xdapat(kne reject la tu..hahhahaa)..aku wat rayuan plak..
and hantar lagi dokumen kat UPM..
nasib dekat jea..and memandangka aku pernah stdy kt situ...
so xkisah sangat laa...
huhuu...bersyukur sangat2 sebab segala usaha aku berbaloi..
tak kisah la sebab dia dah jadi exbf pon..
bak kate mazni
" xpe zai.. ko jadi la exgf yang baek..sentiasa wat baek walaupon dia selalu sakitkan kau"
unni...aku hepi ni...
and nina pon ade cakap camni
"xpe laa..kau teruskan je la niat baek kau tu..kisah la dah putus ke ape ke.."
ninaa...tadi dia dah daftar..
thanx ye semuaa...
sentiasa bagi semangat kat aku

sape2 nak kenal ngan kawan-kawan aku ni bole la klik link tu erk..
dorang memang sangat baek and still single and always available...(promote weh)

and continue cite..
exbf aku ni amik kos mass comm..
ni aku yang pepandai mintak sebab dia ade rupe..
members aku cakap cam Farish Aziz ASTRO tu..
juz bf aku kurus sikit dari Farish..
Bf ke..EXbf laaa..hahhahaaa..(ilang engatan)

ni korang comparekan la muke dorang...
aku amik pic secare random je..
1 kat mr google 1 lagi dr simpanan peribadi laa...
wah gitu..
Ni pic khairul nizam


ni plak pic Farish Aziz..


:. nota kuku kaki: lepas daftar.. aku culik dia pegi tengok wayang..
tapi sebenarnye dia yang culik aku laa...
mode: hepi and lantak la ngan perasaan cinta or what so ever la..


Sunday, July 18, 2010

JOM JOIN GIVE AWAY RUSIA & MESIR

Disebabkab hadiahnya dari rusia n mesir..
so.. jom reramai join giveaway ni...
klik link ni for info lebih lanjut..

mane la taw kan ade luck kali ni...
xsalah mencube aite??

sorang atau berteman lagi bagus??

kali ni bukan nak cite pasal relationship okai..
saya nak cite pasal....
actually semalam sangat la bosan..
pas mandi2..make up2..
so sambil tu berpikir laa..
nak pegi mane erk dah lelawa nie..
always camtu..siap lawa2 tapi xtaw hala tuju..
so start la calling2 my frens yang tinggal area umah saya..
call fina dulu..

saya: weh dak gemok..ko katne ha???
fina: akak...adek kat tempat keje laa...

(bile dgr je dia jawab tempat keje..aku ah xde rase nak bercakap...
rr apsal la ko keje pagi..kej la petang..masuk pkol 6...kalo x, kan bole teman aku...)

uhh... sasaran pertama xberjaya..

then call aini..

saya: aini, ko keje ke arini??jom kuar nak?? aku nak beli kasut laa...
aini: alaaaa zaie.. arini aku keje petang laa...
shiftt petang dia which is masuk pkol 1 laa kan...

humm..kecewanye aku...so, memandangkan xde orang yang free..
so aku pegi la sesorang...
bukan pegi jejauh pon..
jusco bandar mahkota jea..
xsampai 2 minit dari umah aku..dengan memecut skuterku..


so pusing2..pusing2... ade la lebih 3 kali aku akan pusing tempat yang same..
haa...ni la bagusnye berjalan sesorang..
korang rase kalo berteman ade aku nak ajak member aku tu pusing ampai 360 kali( tipu jea) tempat yang same????
mesti la x kan..
masuk kedai yang same ade la 666 kali...(hyperbola giler)
masuk... try kasut yang same pon berpuluh kali..
dah try..aku kuar balik..
pusing bangunan tu lagi..
then masuk balik..
cukup 3 kali aku masuk kedai tu..
baru aku beli...
nasib amoi kedai tu xngamuk halau aku..

smalam lak ari sabtu..
aku ade la beli baju kat jusco...
lupe plak..aritu kan no platik beg..
n terpakse la pegang je baju tu..
tbe2 nampak kedai D.I.Y...
so masuk laa...sebab barang2 kat situ sangat kiut..
n sure ade reusable beg..
bag sangat tomei...
so beli la kan...juz rm 2.30 jea..
dgn hujung beg tu kalo dicerutkan akan membentuk buah strawberi...
kiutkan..

and aku pegi gunting rambut...
wah..sebenarnye banyak benda aku wat semalam dgn tempoh masa xsampai 2 jam..
aku berjaya menghabiskan duet aku
juz RM150 hinggit dalam sekelip mate..
dengan membawa 3 beg barang2...

so sesorang ni bagus jugak dari berteman...
pusing la bape juta kali pon..
xde orang nak marah ko...
ok..


Thursday, July 15, 2010

Annual date..sweetnyee!!

annual date kembali lagie...
act benda ni akan jadi setahun sek
ali..
sebab tu la namenye annual date kan..

so, aku akan jadi gf utk sorang mamat ni utk seari dalam setahun..

gf .. humm gf ke???iye2 aje
so 12 july 2010 adalah annual date kali ke3 aku..
selalunya bila aku nak jumpe die which is bila dia balik mesia la(sbb dia stdy kat UK)

status aku selalunya akan jd single disebabkan aku putus cinta..

before this aku akan ceritakan kesedihan aku..

but kali ni bila die tanye "ko kuar ngan aku ni bf ko xmarah ke?"

aku dengan banggenye menjawab "i'm single"
indahnye dunia bila kata2 tu dilafazkan(serius ni beb)


so thanx to my dear fren hilmi f
aiz@bear<< aku pon confuse aku slalu pggil name y mane
tq sebab mengembirakan aku n menghargai aku..

*** aku still xpecaye yang kita ni kawan
serius..aku rasa sangat bersyukur ditemukan dengan kau buat kali kedua n kekal as kawan sampai hari ni..
thanx taw!!!banyak-b
anyak..


kenangan waktu tengok movie ngan ko tu
berjaya wat aku senyum =D sampai hari ni.. <3>

Monday, July 12, 2010

Badan aku bole jadi model..


wahahaaa...cam bez2 sangat je kan tajuk entry aku..
model ke??<< ape ko engat ko dah cukup cantik ke zaie oi..
sebenarnyeee...
arini jea aku dah masuk toilet dekat 3000 kali



Dari perut aku macam ni...

mesti bole jadi camni..



hahhahaaaaakkk...iye2 je la ko zaie...
ni sume jadi mesti sebab aku gelojoh sangat duk melantak makanan kenduri..
haaaa pandan muke aku..
pukol 5 pagi dah jadi tetamu jamban umah mak aku...


nota kuku kaki: sakit perut pown nak merayau ni...
heheeee...bye.. i nak kuar jejalan..

Friday, July 9, 2010

Makhluk jadian dimalam hari..seramnyee

Humm...saye ade la blaja ilmu skit..
ade la sikit2 ilmu ni..
xde laa bagus sangat..
and saye pulak memang ade pantang larang...
nak taw lagie??
meh baca meh..

ok..
cite ni dah lapuk gak laa...
saye penah jadi cikgu for 2weeks last month..cikgu tadika je pown..

knape 2 minggu jea???
mesti la sebab saye xminat..
actually tu tadika kakak saye..
kakak saye ni wat bisnez..tadika, taska n transportation utk budak2 skola...
ape kaitan tajuk entry ngan cite ni erk??
mesti la ade..
meh bace lagiee..
lepas saye berhenti jd cikgu tadika...
saye still kene mengajar lagi..
setiap malam lak tu...
ajar anak buah saye(along)...
haaaa...
ni la pantangnyee...
saye ni pantang kalo saye mengajar..
budak2 lambat pick up...
sekali ajar..sabar lagi..2 kali ajar suara naik sikit..
kali ke3..rotan la jawabnyee..
n saye kalo mengajar mesti akan jadi makhluk ni..

Zaie memang sinonim ngan singa

memandangkan saye ni memang dikenali sebagai ucu yang garang..
so sebenarnye xxde la jadi masalah sangat..
ebab anak2 buah saya mmang dah sedia ade takot ngan saye..
so xpenat la nak kene cakap banyak kali..
n dorang pown xde la nak maen2 sangat..
and sepanjang 2 minggu saye jadi cikgu tu..
dah 2 orang kanak2 tadika tu nanges sebab saye rotan..
anak buah saye??
mesti la nanges jugak diawal2 saye ajar die..
kalo xnanges xde la pandai kan..


selalunye saye xrotan pon dorang...
cume suara je tinggi sikit dari siti nyanyi..

nota kuku kaki: sayang saye kat dorang xbolee ditunjuk depan2..
nanti dorang xdengar cakap..
sebab kalo mak saye yang cakap belum tentu dorang(anak2 buah) nak dengar..
itu la manjakan sangat cucu..
so saye la yang berkuasa...hahhahaaaa...
Setiap orang ada cara masing2 nak tunjukkan sayang...